Födelsedag

 
22. Ett år äldre. Idag tog jag faktiskt ledigt från jobbet och har kopplat av hemma, bakat en födelsedagstårta och varit ute på promenader med Bella. På eftermiddagen mötte jag upp Hannah i Kungälv och vi drog till Bastards burger där vi åt burgare, drack milkshakes mm. Att de har en hel vegansk meny med flera olika burgare, nuggets, milkshakes mm är farligt. Åt där häromdan med pappa också. Maten är helt sinnesjukt god. Imorgon ska jag än sålänge vara ledig också (om jag inte blir inringd). Så planen är att åka till gymmet och sedan njuta utomhus för vädret imorgon ska bli soligt och varmt. Kanske kan lägga mig ute på altanen i bikini en kort stund? <33

Pulled jackfruit

Att laga mat med jackfruit var riktigt kul! Att en tropisk frukt skulle kunna vara ett köttsubstitut är ju riktigt häftigt. Jag köpte konservburkarna med jackfruit i en asiatisk matbutik då jag inte fann dem i de vanliga mataffärerna och jag använde produkten både i tacos och i en burgare. Man kan säkert ha det i grytor också mm. Här har ni receptet:
 
1 gullök
1 vitlöksklyfta
1 burk med jackfruit
1/2 dl hp sås
1/2 dl koreansk barbeque sås
1/2 tsk svart peppar
 
Jag började med att steka lök + vitlök i olivolja innan jag hällde ner jackfruiten som jag hade smulat sönder med fingrarna. Stekte tills det blev gyllene brunt och sedan tillsatte jag såserna och kryddan. Rörde om och sedan var det klart. Så himla snabbt, smidigt och gott.

Tankar om framtid

Hej! Vad gör jag om dagarna, jo jag jobbar och lagar mat basically. Funderar hela tiden på vad jag ska plugga. Sparar pengar så mycket som möjligt. Vill liksom komma igång med livet, men det är fortfarande så svårt att veta vad jag vill göra för resten av mitt liv. Ska jag plugga till sjuksköterska eller ska jag plugga något helt annat? Läsa om kost, dietist, nutrionist? Min kollega pluggar naturläkemedel vilket låter jättespännande och vi har båda samma åsikter när det kommer till att "mata" de äldre med mediciner. Tänk om man kunde få ändra deras kost istället för att ta den snabbaste och lättaste lösningen: piller. Jag har sett så mycket dokumenträrer och lyssnat på så många läkare och är helt övertygad om att en plantbaserad kost är den rätta kosten för människan. Häromdan började jag fundera på om jag ska bli ambulanssjuksköterska? Något jag aldrig funderat på innan. Shit vad svårt detta är. Mina tankar cirkulerar och cirkulerar och det blir ingenting av det.

RSS 2.0